background image
BACK
BIO
STYLE
DESCRIPTION
PICS
MUSIC
Jas van Ros
 
Jas van Ros

Jas van Ros is al van jongs af aan bezig met het maken van muziek. Vanaf zijn vijfde speelt hij diverse instrumenten zoals drums, maar ook piano, gitaar, basgitaar en keyboard. Als drummer speelt hij in verschillende bands, op school en op de muziekschool. Op zijn vijftiende ontdekt hij de elektronische kant van muziek. Zijn specialiteit moge duidelijk zijn.... beats, beats, en nog eens beats! House music is born!!!

Na een paar feestjes bezocht te hebben, geïnspireerd door deejays die de platen naadloos aan elkaar draaiden, besluit hij hiermee te gaan experimenteren. Na veel oefenen op een simpele deejayset in een platenzaak in Den Bosch raakt hij verslaafd aan vinyl. Na deelname aan verschillende deejay contests onder alias “Dice”, gaat Jas op zoek naar zijn eigen stijl.

In 2006 organiseert Jas samen met soulmate deejay Repulse onder de naam Maxximum verschillende feesten in en om Den Bosch. Hij start een platform waar jong talent de kans krijgt, en met succes. Zijn zomers concept Funkytown slaat in als een bom in de Bossche housescène. Namen als Gregor Salto en Marcella worden bijgestaan door upcoming talents uit de Maxximum stal. Ook het concept DMF (Dance Music First) doet het goed in de Bossche binnenstad. All styles included.

Oud en nieuw 2008 was de start van een speciaal concept ‘Voel jij het ook?’ waar oa. Sandrien (Awakenings, Amsterdam Assholes) werden bijgestaan door Frank Haag (Paradiso, Obscuur) en Mario Belotti. Het Patronaat in Tilburg staat op zijn kop. Dit concept is een aantal maal herhaald met oa. Lauhaus (Polder) en Justin (Twisted).

Momenteel is Jas erg druk met produceren. Zijn stijl is gebaseerd op minimal techno, techhouse en techno. Tijdens zijn optredens is Jas steeds op zoek naar een hoger niveau, een atmosfeer met serieuze geluiden, onverwachte beats en breaks, maar vooral beweging op de dansvloer. ‘Beware... but most of all, enjoy!!!’

Music is in his mind… Music ís his mind!!! 

Jas van Ros @ Zodiak Commune Analog Dialogue Willem II Den Bosch Netherlands 27 mrt 2010 by jasvanros

 
Jas van Ros

Tech-house, minimal, techno

Influences: Richy Hawtin, Paco Osuna, Barem, Magda, Florian Meindl, Dubfire, 2000 and one, Karotte, Bart Skills, Frank Haag, the Edge , Animal (muppetshow), and so many more...

 
Jas van Ros

Deejay/ Producer

Technical rider: 
3 x Pioneer CDJ 1000 (MK2/3)
1 x Pioneer DJM 800 or Allen & Heat Xone
2 x Monitor speakers  with separated amplifier and volume control

 
Jas van Ros
 
Jas van Ros
 
 
 
DUTCHLANDERS 2009